Kommunal helse- og omsorgstjeneste, Flyktningehelsetjenester

Ukom vil undersøke tragedien i Tromsø

Status

Pågående

Saksnummer

04-2019

Last ned rapport

 

Hvordan helse- og omsorgstjenesten kan bidra til å forebygge lignende hendelser, er Ukoms hensikt med å gå inn i tragedien i Tromsø.

Etter samråd med familien, gjennom ektefellens bistandsadvokat, har Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom) besluttet å sette i gang en undersøkelse rundt hendelsen i Tromsø

Mandag 2. desember ble en 27 år gammel kvinne og tre barn hentet livløse opp fra sjøen. Kvinnen og de to eldste barna døde. Hendelsen etterlater seg mange spørsmål som vi som kommisjon vil gå inn i. Vår oppgave blir å søke svar på hvordan dette kunne skje og hva vi som samfunn med våre helse- og omsorgstjenester kan gjøre for å forebygge lignende tragedier.

Ifølge foreløpige obduksjonsrapporter døde moren og døtrene av drukning og alvorlig nedkjøling. Kvinnen er siktet for drap og drapsforsøk. Politiet må gjennomføre sin innledende etterforskning. Ukom avventer i første omgang klarsignal derfra før vi starter vårt arbeid med saken.

Familien er flyktninger fra Sudan og gjenforent i Tromsø i 2017. Moren deltok i introduksjonsprogrammet for flyktninger og lærte norsk ved voksenopplæringen. Faren kom til Norge i 2015.

 

 

Tidslinje

5
feb

Oppstart

Test 1